2010-09-19

Transfer Factor sukurtas pačios imuninės sistemos-imuninei sistemai



Imunitetas…Imuninė sistema… Paskutiniu laiku dažnai išgirstame tuos žodžius.Ir ką gi mes žinome apie savajį imunitetą? Pasirodo –labai mažai.
     Jūs žinote,jog pati pirmoji ir pagrindinė priežastis pasireiškusiems susirgimams,tame tarpe ir chroniniams-tai imuniteto nusilpimas.
      Mūsų organizmas – tai sudėtingas ir galingas mechanizmas.Šitas mechanizmas apskaičiuotas nenutrukstamai funkcionuoti 120-140 metų.Kodėl mes gyvename du kartus mažiau?
      Netgi mūsų ankstyvo senėjimo priežastis slypi neteisingos imuninės sistemos veikloje. 1960m.F.M.Burnett po Nobelio premijos pristatymo "už tyrimus apie išsiugdytą imuninę toleranciją ",parodė aiškų ryšį tarp gyvenimo trukmės ir imuninės  sistemos pokyčių.

.  ŽMOGAUS IMUNINĘ SISTEMĄ SILPNINANTYS FAKTORIAI:
      1. Bloga ekologija
      2. Stresas
      3. Netaisyklinga mityba
      4. Parazitai
      5. Žalingi įpročiai (alkoholis,rūkymas)
      6. Besaikis antibiotikų ir priešgrybelinių preparatų vartojimas.
      7. Chirurgijos ir anestezijos
      8. Nuovargis ir miego trūkumas

      NUSILPUSIO IMUNITETO POŽYMIAI:


Pirmieji nusilpusio imuniteto požymiai- silpnumas,bendras negalavimas,šaltkrėtis,mieguistumas,arba, atvirkščiai,nemiga,galvos,raumenų,sąnarių skausmas.

Sekantis etapas– begaliniai “skausmai”.Šiaip sau neatsiranda nei viena infekcija ar virusas. Herpes ant lupų reiškia,kad organizme vyksta kova ir reikalinga imtis skubių priemoniu. Beje, gydyti reikia ne tik eilinę slogą, ar žaizdelę ant lupų, bet ir imtis platesnių gydymo budų.

     Paskutinis etapas – chronišku ligų ir komplikacijų diapozonas.Žmonėms su nusilpusiu imunitetu charakteringi pleiskanojanti,trukinėjanti oda, papilkejęs veidas,slenkantys,lūžinėjantys plaukai,ploni ,sluoksniuojantys nagai.

Bet yra dar viena,beje,pati pagrindinė nekompetetingos imuninės sistemos priežastis .Mūsų imunitetui truksta informacijos.
    Įsivaizduokit didelį galingą kompjuterį, kurio darbui, tarp sistemos dalių, būtina pastovi informacijos kaita., taipogi reikalinga prieš svetimus įsilaužėlius  ir antivirusinė programa.Kada sutrinka informacinė kaita,sistemoje suirutė,ji pradeda netaisyklingai dirbti ,t.y. “pakimba”.

Taip ir mūsų organizme-molekuliniame lygyje vyksta pastovi informacinė kaita,dažniausiai tarp daugybės imuninės sistemos ląstelių.

      Jeigu tik atsiranda suirutė, pasireiškia aibe problemų.Tai infekciniai susirgimai,laipsniškai tampantys chroninėmis problemomis.

     ŽIV, diabetas ,infarktai,insultai ,gastritai,dermatologinės problemos,vėžys- tai toli gražu, ne visos sutrikusio imuniteto pasekmės.

     Galima iki begalybės maitinti imunitetą ivairiais imunostimuliatoriais ir imunomoduliatoriais,bet tai bus tik sotus maistas.O kaip gi su informacija,imuninės sistemos intelektu?
    Kadangi labai daug dėmesio buvo skirta papildų, skirtų imuninei sistemai, rinkai,imuninė informacija,aprūpinta transfer factoriais,iškėlė 4Life produktus į ypatingą vietą.
    Atsirado nauja teorija,pakėlusi sveikatos palaikymo problemą į naują lygį-nuo “maitinimo” iki “informacijos”.
    Todėl transferfactoriu atsiradimas rinkoje pakeitė sveikatos sampratą.
   Maitinimas-tai, toli gražu, dar ne viskas,ko reikia imuninei sistemai.Dėl optimalaus imuniteto veikimo jai būtina informacija,o informacija užkoduota mažytėje molekulėje, pavadintoje “transfer factor”.
    Imuninės sistemos intelekto paaukštinimas buvo išrastas dar 1949m. JAV gydytojo,vyr.imunologo S. Lourenco ( Niujorko universitetas).
    Pasirodo,egzistuoja mažytės signalinės molekulės,gebančios perduoti informaciją nepriekaištingam imuninės sistemos darbui.
    Šios molekulės buvo pavadintos Transfer Factor,t.y.imuninės informacijos nuo vieno organizmo –kitam, pernešėju.
    Milijonus metu egzistavo ši imuninės informacijos perdavimo grandinė, kaip motina kūdikiui-per priešpienį, paukščiai-per kiaušinio trynį.
    Pirminė transferfactorių informacija sukaupta  moters priešpienyje, pirmuose 5ml,iškart gimus kūdikiui.
   Todėl mūsų senoliai,amžių amžiais ,gimus vaikui, tuojau pat priglausdavo jį prie krūties.
    Kūdikio imuninė sistema “pasileidžia” pirmiesiems priešpienio lašams papuolus ant žarnyno peyer’io plokštelių. Jeigu ant šitų plokštelių papuola pirmieji priešpienio lašai su transferfactoriais, imuninė sistema bus “paleista” teisingai.Jeigu ant jų papuls tik priešpienis,imunitetas veiks principu ‘bandau ir klystu”.
Daugiau kaip prieš 70 metų ši informacijos perdavimo grandinė buvo nutraukta. Kažkodel (beje,niekas negali paaiškinti šios priežasties),visose civilizuotose šalyse nusprende,kad kūdikį maitinti krūtimi reikia tik antrą trecią parą jam gimus.Šio nesuvokiamo eksperimento pasekmė-nevaldomos chroninės infekcijos ir sisteminiai susirgimai.
   Gamtoje,gyvūnas,negavęs pirmomis gimimo valandomis motinos priešpienio,tampa negyvibingu ir greitai žūsta!!!
Medicinos mokslų daktaras,prof. G.M. Letifovas, užaugęs Degestano kalnų kaime,pasakoja:”Jeigu avis gimdydama žūdavo,ėriukas ,negavęs pirmomis minutemis motinos priešpienio ,budavo negyvibingas.Tokius ėriukus maitindavo šviežių kiausinių tryniais’.
    Transferfactoriai buvo išrasti dar praėjusio amžiaus viduryje.Tada jie buvo išgaunami labai mažais kiekiais iš žmogaus kraujo leukocitų.Dėl šios priežasties jie buvo prieinami tik labai turtingiems pacientams.
XX amžiaus pabaigoje,vystantis technologijoms,šie preparatai buvo išgaunami pramoniniais kiekiais,bet taip pat iš kraujo leukocitų.Pvz: afinoleukinas –iš kiaulės kraujo,preparatai iš limfocitų Immodin ir Imunor (Čekija), Hebertrans (Kuba), Transfer Factor (Kinija,Italija, JAV, Australija,Meksika), IMREG-1, SII ir RCTF-1 (Japonija),tradiciškai vadinamieji “transferfactoriai” ,kurių sudėtyje yra T-ląstelių citokinu .1ampulei injekcinio preparato išgauti, reikalinga 50 litrų žmogaus kraujo.1 kapsulė tf classic prilygsta jau minetai 1 ampulei injekcinio preparato.
     Bet visi šie išvardinti preparatai yra injekciniai,t.y. tiesiu keliu patenka į kraują.Fiziologiškai tai nepriimtina,ir iššaukia kai kuriuos šalutinius poveikius,kaip karštinę ir t.t. 
     Prisiminkim, kad imuninė sistema “pasileidžia” per žarnyną.Be to,šiandien ,kraujas iš kurio leukocitų gamina preparatus,-ne visiškai saugi medžiaga.
    Kadangi Transferfactoriai(TF) pas visų stuburinių identiški(gyvūnų,paukščių ir žmogaus), mes galime juos išgauti is betkokio šaltinio.Pats ekonomiškiausias šaltinis-tai karvės priešpienis ir vištu kiaušiniai. Tokius geriamus, kapsulių pavidalo preparatus ir gamina 4LifeRecearch kompanija.
    Labai svarbus Transferfactoriu skirtumas nuo stimuliatorių ir imunomoduliatorių-tai galimybė juos vartoti sergant autoimuninėmis ligomis..
    Autoimuniniai susirgimai-tai grupė ligų,prie kurių vyksta organų ir audinių naikinimas pačios imuninės sistemos ” dėka”.Prie labiausiai paplitusių autoimuninių susirgimų priskiriama sisteminė sklerozė(sklerodermija),sisteminė raudonoji vilkligė, autoimuninis tiroiditas Xasimoto, difuzinė toksinė struma ir kt.Be to,daugelį ligų  (miokardo infarktas,virusinis hepatitas,cukrinis diabetas,streptokokų,herpes, citomegalo viruso infekcijos ) gali komplikuotis atsiradus autoimuninei reakcijai.
     Atsižvelgiant į tai,kad pagrindinis veiksnys ,žalojantis organizmo audinius,yra pati imuninė sistema,autoimuninių ligų gydymas turi imunosupresorinį ir imunomoduliacinį pubūdį.
    Imunosupresoriai tai vaistinių preparatų grupė ,kuri slopina imuninės sistemos funkciją. Ilgo jų vartojimo fone gali išsivystyti rimtos nepageidaujamos reakcijos,kaip kraujo krešėjimo susilpnėjimas,infekcijų išplitimas,kepenų ir inkstų pažeidimai.Kai kurie iš šių preparatų susilpnina organizmo ląstelių dalijimasi ir todėl gali sukelti tokias pašalines reakcijas kaip plaukų slinkimas.
   Hormoniniai preparatai(Prednizolonas,Deksametazonas) gali sukelti Kušingo sindromo (padidėjęs gliukokortikoidų kiekis) išsivystymą (nutukimas, hipertenzija,vyrų ginekomastija(vyrų pieno liaukų padidėjimas)).
    Šiuo metu nėra jokių konkrečių imunomoduliatorių rekomenduojamų patogeniniam autoimuninių ligų gydymui.
    Todėl Transfer Factorius neturi konkurencijos gydant visus šiuos susirgimus.

Komentarų nėra: